Praktikplads endte med et fuldtidsarbejde 

Kristine Kildahl Kirkegaard er vokset op mellem Viborg og Skive men har altid haft en tilknytning til Viborg, hvor hun i dag både bor og arbejder.

Kristine er 26 år og uddannet finansøkonom. Lige nu læser hun HD 2. del ved siden af hendes fuldtidsarbejde som revisor. Egentlig var drømmen at blive ejendomsmægler, men hun valgte at gå revisorvejen, da hun fandt ud af, at det åbnede flere døre. Da der skulle træffes et valg om praktikplads, var Kristine ikke i tvivl om, at den skulle findes i Viborg. Hun talte med forskellige virksomheder, og særligt én virksomhed fangede hendes interesse: ”Det var helt klart Ullits & Winther, der tiltalte mig mest, og jeg er så glad for, at det var der, jeg fik en praktikplads,” fortæller Kristine.

Kristine har været hos revisionsfirmaet Ullits og Winther lige siden hendes praktikstart i 2019. Hun blev efterfølgende ansat som elev og er nu fuldtidsansat som revisor: ”Jeg har virkelig fundet den helt rette arbejdsplads. Jeg går glad på arbejde, og jeg går glad hjem igen. Det betyder meget,” siger Kristine.

Hovedopgaverne hos Ullits & Winther er bogføring og regnskab, hvor Kristine allerede har sin egen lille kundeportefølje. Derudover er hun traineeansvarlig og har ansvaret for oplæring.  

”Det bedste ved mit arbejde er variationen af kunder. Opgaverne er ofte de samme, men vi arbejder med mange forskellige kunder, og det kræver, at vi kan formidle vores viden på forskellige måder. Det er enormt spændende,” fortæller Kristine, der også forklarer at variationen af kunder kan være udfordrende.

”Vi møder vores kunder i både gode og dårlige tider. Eksempelvis blev flere virksomheder nødt til at lukke pga. corona, og det kan være udfordrende at være en del af. Men det er noget, vi skal lære i dette fag,” fortæller Kristine, der anvender redskaber i sin hverdag, fra da hun var værnepligtig.

”Min tid som værnepligtig har givet mig enormt meget. Det har lært mig at agere med mange forskellige mennesker og holde hovedet koldt i stressede situationer. Det er nødvendigt, da vi i perioder har meget travlt på arbejde”

I dag bor Kristine i Viborg med sin familie. Og de er glade for byen: ”Det er en charmerende by, hvor der både er brostensgader men også nybyggeri og udvidelse hele vejen rundt om centrum. Der sker hele tiden mange spændende aktiviteter i byen, som giver gode oplevelse for både store og små,” slutter Kristine.

Har du brug for en praktikplads, studiejob, projektsamarbejde eller et fuldtidsarbejde? Så hiv fat i Karriereby Viborg – vi kan helt sikkert hjælpe dig i mål 😊