Baggrundsbillede
You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Væk historierne
til live

Viborg er kendt for sine historier. Både de gamle, hvor konger blev hyldet i byen, og de nye, der bliver skabt i dag. Derudover er byen hjemsted for verdens bedste animationsskoler, The Animation Workshop.

Fra virtual reality og animation til filmproduktion og fotografi - Viborg er hjemsted for unikke uddannelser inden for digitale og visuelle industrier. Idéer bliver til virkelighed, og fortællinger får ben at gå på. Kun din egen kreativitet sætter grænser.

Sub2+4 VR1
Sub2 Historier 3

Viborg – UNESCO Creative City

I 2020 blev Viborg som den første og eneste by i Norden udpeget som UNESCO Creative City inden for Media Arts. UNESCO-udnævnelsen understreger, at Viborg på det visuelle område er i verdensklasse. Men i Viborg vil vi meget mere. Vi vil bruge disse unikke kompetencer og muligheder til at lette adgangen til viden, information og oplevelser.

Det visuelle erhvervsliv

Viborg er hjemsted for en lang række kreative, visuelle virksomheder med fokus på udvikling af spil, animationer, XR-løsninger og meget mere. Vidste du eksempelvis, at Sybo Games, som udviklede Subway Surfers, begyndte i Viborg? Med andre ord er her plads til at tænke stort og udfolde sin kreativitet. Det visuelle bruges også inden for både sundhedssektoren, museer, formidling, gaming, film og meget mere. Uanset din passion har Viborg noget for dig.

Uddannelser

Uddannelser

Ca Myra Hild Ur Aska 960X480

Character Animation

Fayburrow Keyimage 960X480

Computer Graphic Arts

Carmen Crush 960X480

Graphic Storytelling

Graphic Storytelling

Unavngivet (Facebook Annonce)

Softwareingeniør - XR

Mærk pulsen - også din egen

I Viborg er der både puls og pusterum. Her er masser af naturoplevelser og muligheder for fællesskab og fordybelse. Uanset hvad du ønsker, har vi et fællesskab, der passer til dig.

Udforsk

Sub3 Pulsen Vinterbade Ansigt

Karriereby Viborg - Gør dig klar!

Det er ikke tilfældigt, at vi taler om Karriereby Viborg. Du har nemlig god mulighed for at bestemme, hvordan din fremtid skal se ud. Find en karrierevej, der matcher dine ambitioner. Viborg har mulighederne – grib dem.

Udforsk

JES8742